Studiebesök på Tingsrätten

Datum:  2007-11-26 Klockan:  18:21:05
image198Vi möttes utanför tingsrätten och gick sen tillsammans in. Väl där inne så fick vi vänta på en kvinna som skulle berätta för oss vilka rättegångar vi kunde gå på. Fem av oss valde en som handlade om ofredande m.m som skulle hålla på i ungefär en timme medans dom andra gick på några kortare. Jag gick på den som jag nämde där uppe. Den handlade om en kvinna som hade ofredat en servitris genom att slå henne med knytnäven i bröstet. Servitrisen hade då kallat på ordningsvakten som kom för att avlägsna den här kvinnan från resturangen. Problemet var att hon var väldigt våldsam. Vakten fick hjälp av en annan vakt att försöka avlägsna kvinnan, men det var som sagt inte så lätt. Det som hände var att hon knäade den ena vakten i skrevet två gånger. Sen slog hon den andra vakten en gång på halsen med knuten näve och två gånger med öppen hand uppe på huvudet. Samtidigt hotade hon vakterna att hon kunde göra så att dom blev av med jobbet. Till slut kom polisen dit. Det konstiga var att hon hade inget som helst minne av att ha gjort alla dom där sakerna. Domen fastställdes inte idag utan den får man veta om en vecka, men troligtvis kommer hon nog få samhällstjänst. Det fula var också att hennes advokat var ingen mindre än Leif Silbersky.

image199


Sen var vi inne på en lite kortare rättegång gällande en kille som hade kört rattfull. Det fula med den rättegången enligt mig var att han var född 1986 precis som jag, inget konstigt med det kanske men dagen han hade kört rattfull var den 27 Oktober som råkar vara min födelsedag. Han blev sen dömd att betala dagsböter.
Sen så var vi på en sista rättegång gällande misshandel, men det blev inte så länge för vittnet behagade att inte dyka upp av någon andledning. Senvar det dags att åka tillbaka till skolan där vanliga lektioner väntade.


Ciao!
//Triple M
image200

KOMMENTERA



Namn:
Remember Me?

Din Bloggadress, tack! =D

Säg vad du har på hjärtat, vännen! =)