The Girl Next Door

2007-09-30 @ 02:17:37


Hej Hej!

Kollade alldeles nyss klart på filmen The Girl Next Door. Den har legat på min dator i flera veckor utan att jag har sett den, so finally I saw it. Och jag blev lite förvånad, trodde den skulle vara mycket mer som American pie filmerna. Ni vet när allt handlar om sex, sex och åter sex. Okej, jag kan hålla med om att den innehöll lite sex och sextalk men inte alls i samma mängd som American Pie. Iallafall så gillade jag den mycket plus att snygga Emile Hirsh spelar huvudrollen och då kan väl ändå inte mycket gå fel eller vad säger ni? Vackra Elisha Cuthbert var också med. Av mig så får den här filmen 5 av 5.
 image60

Nu ska jag kolla på Tristan och Isolde eller Becoming Jane, få se om jag orkar kolla klart på den jag väljer. Båda är ju över 2 timmar långa.

Good Night Everybody!

Hästa Gård Dag 4

2007-09-28 @ 22:48:50


Howdy Hoooow!
haha


Ja, nu var det dags igen och skriva ännu ett inlägg om dagens händelser. Idag har det hänt så mycket att jag knappt vet var jag ska börja men jag antar att det är bäst att börja från början. Ja, som vanligt så kom jag till Hästa lite efter kl.09:00 och då började jag med att byta om och sen skulle vi mata fåren och hästarna. Så några matade hästarna och några fåren. Jag fick mata hästarna med två andra plus Cia, djurläraren. Två nordsvenskar skulle skos idag också, så när vi kom ner till stallet så hade hovslagaren redan börjat, så efter att vi hade matat hästarna och hälsat på Ragnar(han är en svart, jättefin nordsvensk) eftersom han var instängd själv i kostallarna pga att han rymmer hela tiden. Så fick vi kolla när hovslagaren gjorde sitt jobb, det var verkligen intressant tycker jag. Orkar inte gå in på detalj på hur han gjorde, för det är jag för trött för att göra men jag antar att dom flesta vet vad en hovslagare gör eller hur?

Anyway, vi stod inte hela förmiddagen och kollade på hovslagaren utan lite innan lunch så skulle vi fixa till på körbanan som var full med gräs och sånt. Vi skulle veckla ut fiberväv som vi sen skulle lägga grus på på kanterna så att det låg stilla, för sen skulle dom ta en traktor och lägga på resten av gruset. På körbanan hittade vi även en jättefin tomatplanta med massa stora gröna tomater på, så eftersom dom ändå skulle täcka över den med grus så kunde vi lika gärna ta den men när vi hade ätit klart lunchen så hade dom redan börjat att köra med den där förbaskade traktorn. För när vi kom ner för att gräva upp tomatplantan så hade dom redan kört över den, fan vad arg jag blev då. Tomatplantor ska man vara rädd om, men men sånt är livet. Gillar nämligen inte när växter blir överkörda. En av hönorna har skabb på fötterna också och det verkar vara ganska allvarligt så vi vet inte om hon kommer att klara sig. Dom måste nämligen avliva henne om hon lider. Tråkigt det är sånt där.

Nu har jag inget mer att skriva men jag tycker faktiskt det här räcker för idag.
Nu kanske jag ska spela lite Just Cause, vill verkligen flyga lite jaktflygplan som man kan göra i det spelet.

See ya tomorrow!

Första mms inlägget!

2007-09-28 @ 15:29:52


YAY! mitt första mms inlägg, har inte så mycket pengar så jag ska fatta mig kort. Är i taxin på väg hem, skriver om min dag då.
Bye!

Hästa Gård Dag 3 + Teckningskursen

2007-09-27 @ 23:40:13


Hejsan!

Just nu är jag helt slut, har varit igång hela dagen. Först när jag kom till Hästa så var dom andra i färd med att mata hästarna och ge dom nytt vatten (kom försent igen, allt pga dessa långa köer som alltid är på morgonen när man åker förbi stan. Åker nämligen taxi till skolan för er som inte vet) Men men...sen när allt var klart med hästarna så skulle vi ge havre till fåren och nytt vatten, så det gjorde vi. När vi var klara med det så skulle vi alla hjälpas åt att städa i hönshuset. Det stinker något fruktansvärt i hönshus ska ni veta, det känns nästan som om näsan ska frätas upp.
Som tur var så slapp jag hjälpa till därinne, istället fick jag och några andra städa ute i hönsens hage genom att plocka bort grenar som hade fastnat i taknätet och att sen kratta lite så att det blev snyggt. Sen efter lunchen så fick vi pyssla om Toms häst, Zilla som är en nordsvensk. Det var rooligt =P Vi hann inte med mycket mer idag men jag hoppas vi kommer göra nåt lika roligt imorgon.

Juste! jag hade tänkt att jag skulle rita en till teckning till Tom eftersom han uppskattade den han fick förra året så mycket. Men då skulle jag behöva en bild på honom och det har jag inte. Cia, om du läser det här, kan inte du ta en bild på Tom åt mig? (utan att säga vad den ska användas till förstås) Det ska vara en bild på honom rakt framifrån. PLEASE??? Vågar nämligen inte själv.

Åter till det som jag skulle skriva om. På teckningskursen så fortsatte vi med att rita av föremål men den här gången var det en kanna och några citroner och några lime. Sätter som vanligt in en bild på det jag ritade.



Blev tyvärr inte klar med den för jag är en prefektonist(stavas det så?) när det kommer till att rita. Kommer förmodligen göra klart den så snart jag har tid och lust.

Nu ska jag kolla på några sidor och sen ska jag gå och lägga mig.

Hejdå!


Redline

2007-09-26 @ 21:22:46


image53
 

Redline
är en bilfilm som ni kanske ser, det är ingen höjdarfilm när det gäller skådespeleriet för ingen bilfilm slår The Fast and The Furious filmerna när det kommer till skådespelarna (Paul Walker bl.a) annars är den helt okej...för bara man får se häftiga bilscener så är jag nöjd. Har inte mycket mer och skriva om denna film annat än att ge den mitt betyg som blir:

image54

Desperate Houseman av Nicklas Söderblom

2007-09-26 @ 21:05:24


image51


Desperate Houseman är Nicklas egen berättelse om hur det var att vara tillsammans med Desperate Housewives stjärnan Nicolette Sheridan.

Fystränaren Nicklas Söderblom är på väg att flytta tillbaka till hembyn i Halland när han faller för den viljestarka Hollywood-skådespelerskan Nicollette Sheridan. När blondinen kort därpå får rollen i "Desperate housewives" är det som om hans vildaste drömmar uppfylls.

Nicklas kastas in i en halvvärld av kändispartyn, galapremiärer och slutna VIP-sällskap. När han inte åker privatjet dränker stjärndesignerna honom i exklusiva märkeskläder samtidigt som "Desperate housewives" skördar succé på succé. Det dröjer dock inte länge förrän Nicklas upptäcker att inget bland Hollywoods förförande kullar är gratis.

Men trots att han och Nicollette ser sitt förhållande slitas sönder kan de inte låta bli att berusas av framgången och förblindas av kändisfotografernas blixtar. På vägen förlorar de fotfästet, sig själva, varandra och sina vänner.

"Desperate houseman" är inte bara en berättelse om en helt vanlig man som plötsligt hamnar i Hollywoods rampljus. Det är också en berättelse om kärlek, svek, svartsjuka och hur man tar sig på fötter efter att ha förlorat allt.
källa: bokskotten.wordpress.com

Boken var bra trots att det mesta Nicklas skriver om var negativa saker om Nicolette. Jag fattar bara inte varför han stannade hos henne om hon nu var så motbjudande till sättet. Han säger ju att det var kärleken till henne som gjorde att han stod ut, men jag fattar ändå inte och kommer nog aldrig göra det heller. So why bother? Iallafall så tycker jag boken är läsvärd. THE END!


Gammal Teckning som jag gillar

2007-09-26 @ 20:53:50


image49

Vad Tycks?

Hästa Gård Dag 2

2007-09-26 @ 20:41:08


Hej Hej alla gulliga läsare!

Ja, då var det ju dags och berätta lite om hur jag har haft det idag. När jag kom till Hästa Gård imorse så hade dom andra i min klass redan börjat. För när jag kom in i stallet så stod alla där och kollade när en fårklippare klippte fåren. Så det blev vad vi skulle göra hela dagen, nämligen och hjälpa fårklipparen att fösa fram fåren som skulle klippas. Fattar inte hur han orkar(fårklipparen alltså) för han är nämligen 65 år och har klippt får i....jag tror han sa 15år. Helt otroligt! Det är ju ett så slitigt jobb också. Anyway, det var jobbigt även för oss elever, för fåren var ju inte direkt samarbetsvilliga och hur lätt är det och få ett får att gå dit man vill när den är rädd och stressad? Och som vanligt så dyker Tom upp för att i nästa sekund försvinna, okej he's a busy man, i get that!

Dom flesta i min klass hatar att vara på Hästa men jag älskar det, mycket roligare än att vara i skolan.


Måste bara berätta en rolig grej! Förra hösten när vi också praktiserade på Hästa gård så gjorde jag en teckning som jag gav till Tom på sista dagen. Den föreställde en bonde som har bakom sig en ko och en häst tror jag att det var. Det roliga är att idag när vi satt och åt lunch så kom han fram till bordet där jag satt och sa att han hade sparat teckningen och hade den uppsatt nånstans(hörde inte riktigt var). Fan va paff jag blev, inte trodde jag att han skulle spara den och att han sen skulle komma ihåg att det var jag som hade ritat den. Vissa människor verkar ha lika bra minne som jag =D

Min syrra och jag såg klart på Heroes för en stund sen, avsnitt ett på andra säsongen. Jag gillar det skarpt...spänningen liksom försvinner aldrig. =D
Jag fick min gräsparfym idag också, den luktar himmelskt!

Nu ska jag fortsätta att äta på min glass, Ciao!

Ford Mustang GT-R

2007-09-26 @ 00:26:09


image44

Det här är då en Ford Mustang GT-R, en av alla mina favoritbilar. Det var tills nyligen jag började gilla den här bilen, och allt beror på att en person som bor i höghuset här bredvid har en sån. Det var kärlek vid första ögonkastet (jag menar med bilen inte med personen) Dom ger ett kraftfullt intryck, så det var nog det jag föll för. =P
Jag är en riktig biltjej(okej, jag kan inte mecka med bilar och inte heller köra en) men jag ser mig som en biltjej iallafall. Jag kan lite om bilar men det kommer nog inte vara något jag kommer jobba med i framtiden.

Lite Kuriosa om Ford Mustanger:

Ford Mustang är en bilmodell som sedan 1964 tillverkats av Ford.

Det första produktionsexemplaret av Ford Mustang, en vit cabriolet med svart inredning, lämnade sammansättningsfabriken i Dearborn, Michigan den 9 mars 1964. Ford presenterade bilen för allmänheten vid Världsutställningen i New York den 17 april 1964. Lanseringen av Mustang anses vara en av de mest lyckade i bilindustrins historia. Den ursprungliga Mustangen, som togs fram under ledning av Lee Iacocca, inspirerade till termen Pony Car: En lätt, fyrsitsig bil med två dörrar och sportig framtoning och goda prestanda till ett överkomligt pris. Konceptet plagierades friskt, ett exempel är Chevrolet Camaro.

källa: wikipedia.org

Bilder:

     


Recensioner

2007-09-26 @ 00:03:49


Hej!

Imorgon kommer det komma upp en bokrecension och en filmrecension.

Boken som jag ska recencera är Desperate Houseman av Nicklas Söderblom och filmen är Redline, en film innehållande många häftiga racingscener.

jaa, det var bara det.....

See ya tomorrow!

Jag älskar att teckna, men det kanske syns? =P

2007-09-25 @ 15:45:52


Howdy!

Tänkte jag skulle lägga in några nya teckningar som jag har blivit klar/börjat med. Hästteckningen som jag la upp för några dagar sen är klar. Är inte riktigt nöjd med den men det är som vanligt, jag har väldigt stora krav på mig.

Sen har jag påbörjat en ny teckning som kommer föreställa en Mini Cooper med bilmärket uppe i hörnet. Det kommer verkligen bli en utmaning för mig, för jag har aldrig ritat en bil förut. Bara sånna där bilar man ritar i lågstadiet, men dom vill man ju inte ens tänka på. huu! 
Bilden på Mini Coopern syns inte så värst bra, men det kommer komma en bättre bild sen, när jag har kommit lite längre med den.

       


Buh Bye!


Heroes Säsong 2

2007-09-24 @ 21:13:57


YAY!! imorgon börjar dom sända Heroes säsong 2 *längtar* och på onsdag kommer andra avsnittet av Gossip Girl. Någon som såg första avsnittet? det gjorde jag och jag tyckte det var mucho bra =D


Apropå nåt annat, jag beställde den där gräsparfymen så den kommer nog vilken dag som helst nu.

Praktik-Hästa Gård

2007-09-24 @ 20:59:32


Hej Hej!


Idag började då praktiken som vi har på Hästa Gård. Det första vi fick göra var att kolla var alla brandposter och brandsläckare fanns. Det var lite tråkigt men sen fick hälften kratta bort gammalt hö i hagen där grisarna var i somras och tre fick följa med Tom, bonden och jaga in en förrymd kalv.  Sen vart det lunch. Efter lunchen fick vi se Tom skörda havre med en skördetröska och sen fick vi göra ren skördetröskan eftersom den ska in för vintern. Sista timmen fortsatte vi och kratta i grishagen. Ja, det där var min dag iallafall, nu ska jag kolla på film förhoppningsvis. True Lies blir det. =)
Och imorgon ska vi vara i skolan, men sen resten av veckan blir det på Hästa Gård.

Ha det bra!
God natt

Juste! jag lägger in ett litet test om dom fyra sädesslagen plus två till, lite svårare. Mycket Nöje!


        1.    2. 3.       
4.        5. 6.


Kan du vad dom olika sädesslagen heter? Gissa! =P

The Invisible

2007-09-23 @ 19:54:04


Har ni sett Den Osynlige med Gustav Skarsgård och Tuva Novotny i huvudrollerna?

Om ni har det så kommer ni känna igen den här filmen. The Invisible är nämligen en remake på den osynlige. Även om jag har sett den osynlige så kände jag att det kan nog vara intressant och se amerikas version,  för den är nämligen inte exakt som den svenska orginalversionen.

image31

Såhär skriver moviezine.se om filmen:

Studion som ligger bakom "Sjätte sinnet" är tillbaka med ännu en övernaturlig thriller som handlar om en tonåring som hamnar i världen mellan liv och död.

Nick (Justin Chatwin från "Världarnas krig") är en smart student med ljus framtid som av misstag brutalt attackeras och lämnas för att dö. Inte levande men inte heller död följer hans själ polisen och hans mammas (Marcia Gay Harden) desperata jakt efter honom.

Några bilder från filmen:

    

Jag gillade den här filmen much more than den svenska, det var bättre skådisar och bättre story även om storyn är ungefär densamma som orginalet. Amerikanarna är som vanligt bäst på att göra film, om du tycker annorlunda så, kommentera gärna. Alla tycker ju olika!
Jaaa, jag är inte så bra på att skriva nån lång uppsats om varje film så ni får nöja er med det här.

Mitt Betyg, blir som vanligt =) :

image30


Mission Impossible x 3

2007-09-23 @ 19:29:58


HELLO!!

Jag såg Mission Impossible 3 igår, dom två första såg jag förra helgen om jag minns rätt.

Mission Impossible



Tom Cruise spelar rollen som Ethan Hunt, som är en mycket betydelsefull person inom den hemliga amerikanska organisation Impossible Mission Force(IMF).Uppgifter om CIA-agenternas identiteter, den sk NOC-listan har stulits av en fd rysk spion. Hunt får det svåra uppdraget att förhindra att informationen säljs på den svarta marknaden. Men något går fel...

Ethan blir anklagad för ett antal mord han inte begått och på flykt undan de riktiga mördarna måste han ta sig in på CIAs mest bevakade dator.

källa: discshop.se

Mission Impossible 2



Denna actionthriller kastar agenten Ethan Hunt in i en internationell kris av stora mått. Med datageniet Luther Stickell på sin sida och en vacker tjuv på sin näthinna rusar Hunt genom Australien och Spanien för att stoppa en före detta kollega från att avfyra ett genetiskt framtaget vapen kallat "Chimera"

källa: cdon.se

Mission Impossible 3



Ethan lockas tillbaka i tjänst av sina överordnade (Laurence Fishburne och Billy Crudup), och ställs inför sin farligaste fiende hittills - en sadistisk vapenhandlare vid namn Owen Davian (Oscar®-belönade Philip Seymour Hoffman*). Tillsammans med sitt IMF-team (Ving Rhames, Jonathan Rhys Meyers och Maggie Q) ger sig Ethan ut på ett spektakulärt äventyr som tar honom från Rom till Shanghai. I en kamp mot klockan försöker han rädda en kidnappad agent (Keri Russell) och hindra Davian från att tillintetgöra sitt nästa mål: Ethans fru Julia (Michelle Monaghan).

källa: cdon.se

Jag älskar Mission Impossible! men jag gillar nog trean mest, för det var väldigt mycket action och det gillar jag. Action och Äventyr, filmer som innehåller det är filmer jag gillar.

Mitt betyg på denna trilogi måste nog bli:

image29